Dödlighetsprocent

14.04.2018 kl. 19:33

 

Äta bör man, annars dör man. Sa de äldre i en avlägsen barndomstid. Numera får man läsa eller höra varenda dag hur det här är så hälsosamt och det där så ohälsosamt, hur dödligheten sjunker med det här och stiger med det där. Sånt förefaller mig fånigt. Vad jag vet är dödligheten 100%. Som väl är, för annars skulle vi verkligen bli för många.

Oupphörligt läser man om att vi gamla är så många, att det är såå dyrt att sköta oss. Om jag inte hade lärt mig det i går skall jag väl lära mig idag, tycker kanske politiker och tidningsfolk. I dag blev jag så less på det att jag bakade en ful bulle, ful för jag har ingen träning, minst femtio år sedan jag bakade senast. På den tiden stod det i tidningarna att man skulle baka för sina barn, för ”ingenting är så bra för barn som doften av nygräddad bulle”. Det var andra bullar, förr.

Jag vet ett sätt som gör oss åldringar hälsosamma, billiga och färre: staten bekostar ett (1) piller för var och en av oss, ett som garanterat gör slut på oss.

Helst smärtfritt, tack.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

Om mig

Senaste kommentarer

07.04, 20:47Självkritik av f.b.b.